måndag 11 mars 2013

Ärtorna som försvann

Jag tror att Alex är inne i en tillväxtperiod nu för han sover mycket mer än vanligt. Hans "väckarklocka" ringer vid sju på morgonen nuförtiden för då vaknar han. Prick sju varje morgon. Jag tycker inte alltid att morgonstund har guld i mun så vi ligger gärna kvar och myser till åttatiden. Sedan käkas det gröt och sen är det lek och bus och mys som står på schemat. Klockan 10 är han trött så då får han sova ute i vagnen och där sover han cirka tre timmar. Då hinner jag massa. Så jag städar, bakar, tvättar, fixar och finner mig ofta bara att sitta och vänta på att han ska vakna för att jag saknar honom :-) På eftermiddagen sover han gärna en timme igen och på kvällen kan han ta en liten lur vid sextiden. Och sen somnar han gott vid cirka 20. Hur sover era barn??

Fick tips av Lena att ge Alex lite egen mat att pilla med så i lördags när vi var hos syrran i lördags och kollade mello så fixade hon lite gröna ärtor som han kunde äta själv. Det tyckte han var roligt och alla ärtor han fick försvann. "Åh vad han äter bra" tyckte vi. Efter maten såg vi att alla ärtor låg på golvet.. :-) Men roligt hade han och under tiden gick det mycket lättare att skedmata och han åt mer än vanligt! 


Upp och hoppa mamma!!

 Sussar gött ute i vagnen

Jag och mosters skrutt Milo-bus myser i hans sittpuff och kollar mello!

7 kommentarer:

  1. hahahaha!! det är därför det är bra med hund som kan städa upp sen ;O)

    SvaraRadera
  2. Ha ha, ja det mesta hamnar på golvet här med :-) Inte lätt med tumme-pekfingergreppet, det krävs övning ;-) Kul att han gillade det iaf :-) Ida vaknar också prick kl 7 :-) Trött igen ca 9.30, sover då mellan 1,5-2 h. Sen sover hon en stund på e.m igen, ca 1 h. Sen somnar hon för natten ca 19.30.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då sover de ju väldigt lika :-) Alex och Ida verkar vara lika med det mesta verkar det som :-)
      Men Alex vaknar och vill ammas på natten, sover Ida hela?
      Har ni haft dopet än? Nyfiken :-)

      Radera
    2. Ha ha, ja de följs åt verkar det som :-) Nej, Ida äter fortfarande en gång per natt, vanligtvis mellan kl 01-03. Sen vaknar hon till och vill ha napp men den sätter man nästan tillbaka i sömnen så det är inget vi störs av. Dop är bokat till den 28/4 :-) Blev lite senare än vi tänkt men den präst vi önskat kunde först då. Huvudsaken är att det blir av, känns så bra! Kram

      Radera
  3. Söta lilla killen :-)!
    Haha, vad roligt med ärtorna :-)!
    Vad fint Alex sover. Just nu sover Arvid sådär. Han läggs runt 8-9 på kvällen och vaknar under natten runt 3-4, då ammar han, sedan somnar han om och vaknar igen runt 6-7 på morgonen, då är han pigg. Efter amning brukar vi mysa i sängen då och sedan oftast somnar han om för en timme ungefär.
    Han har oftast en lång (2-3 timmars) sovpass under dagen, men det varierar sig mycket att när. Det kan också hända att han sover flera gånger korta stunder under dagen istället. Det beror mycket på om vi är hemma hela dagen eller har något program.
    Han har lite svårt med att somna just nu, men vi hoppas på att det är bara ett fas.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Alex kan också ha dagar då han sover många korta stunder, beror på vad vi gör. Det ska tilläggas att Alex vaknar cirka två tre gånger per natt och vill ammas. Men det börjar avta för ibland räcker det att lägga honom till bröstet så somnar han gott :-)

      Radera