torsdag 26 juli 2012

Igångsättning

Idag var vi hos barnmorskan. Allt såg fint ut med vår lille kille. Magmått på 36. Jag väger nu 69.1, åh shit alltså - det är en uppgång på 15.1 kilo från start. Väger lillkillen 15 kilo månne?? Aja välkomna kilon iallafall! 

På måndag ska vi in till förlossningen för bedömning om igångsättningen. Då ska de under en halvtimme registrera lillkillens hjärtlkjud med CTG samt göra en undersökning för att se om livmoderetappen är mogen och beredd på förlossning. Sedan görs bedömning hur jag ska sättas igång.
På tisdag klockan 7.15 är det dags för igångsättning. Om det är möjligt tar de då hål på fosterhinnorna så att vattnet går. Vid behov får jag värkstimulerande dropp. 
Är inte livmoderetappen mogen så förbereds etappen genom att man lägger på en gel eller får en tablett som gör att man på hormonell väg öppnar sig eller så förs en kateter in i livmoderhalsen och en ballong fylls med vätska för att på så sätt få livmoderhalsen att öppna sig (aj eller??). 
Är inte livmoderhalsen mogen kan man räkna med att igångsättningen tar 2-3 dygn och då måste man ligga på förlossningen, man får inte åka hem när de startat igångsättningen. 

Snälla rara lilla son därinne, kan du inte tänka dig att titta ut innan detta behöver ske? Då skulle din mamma vara väldigt tacksam <3

Bilder vecka 42 (41+2)




3 kommentarer:

  1. Åh lill-tjorven! Inte ska mamma behöva sättas igång inte!
    KOM UT NU!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att allt är bra med lill prinsen :O) Hoppas Hoppas nu då att han kan komma själv, han har det gött å mysigt där inne ;O)! Underbara bilder på dig hot-mama! <3

    SvaraRadera
  3. Ja, hoppas hoppas han tycker att det är dax före igångsättningen! Vi håller alla våra tummar!
    kram storken&lillaE

    SvaraRadera